Videó kaputelefon a kommunikáció és a biztonság eszköze

Személyes biztonságunk, értékeink védelme ma már megköveteli, hogy a bejáratnál álló személyt ne csak a hangja vagy mondandója alapján azonosítsuk mielőtt beengedjük féltve őrzött magánszféránkba, legyen az az otthonunk vagy akár az irodánk, munkahelyünk.

Kijelenthetjük, hogy manapság az egyszerű kapucsengő, mely csak arra alkalmas, hogy jelezze, valaki bebocsátásra vár a kapu, bejárat előtt, az alapvető biztonsági igényeket sem elégíti ki. A klasszikus, ma is használatos kaputelefon megoldások ezen a téren jelentős javulást, a biztonságérzet növelését szolgálják. Sajnos ezzel sokszor visszaélnek a bebocsátást kérők, kihasználva, hogy a személyük nem azonosítható, így sokféle trükköt alkalmazva képesek bejutni.

Sok helyen alkalmaznak hagyományos, analóg videó kaputelefon megoldásokat, rendszereket a beléptetés, beengedés céljára. Alkalmazása lehetővé teszi a bebocsátást kérő személy vizuális azonosítását, az esetleges rosszindulatú szándék felismerését. Ezek a megoldások jellemzően egy, a bejáratnál elhelyezett kültéri videokamerával ellátott kaputelefon egységből és egy beltéri monitorral ellátott kaputelefon egységből állnak, rögzített helyen telepítve. Az egyszerűbb megoldások esetén nincs lehetőség több beltéri készülék alkalmazására, így minden esetben, mikor a bejárattól valaki bejelentkezik, akkor a beltéri egységhez kell menni, hogy kommunikálni tudjunk a bebocsátást kérő személlyel.

Léteznek bonyolultabb megoldások is, több beltéri eszköz alkalmazásával, de ezek költsége ugrásszerűen növekszik és az analóg technikából eredően a videojel nem vagy külön műszaki megoldások alkalmazásával továbbítható nagyobb távolságra. Az eszközök tápellátása és a koax kábel sajátosságai további alkalmazási korlátot jelentenek. Azonban ezen megoldások integrálása az otthoni vagy irodai kommunikációs és informatikai rendszerekbe nem vagy legfeljebb komoly áldozatok árán lehetséges.

A kommunikációs és informatikai rendszerek fejlődése erre a problémára, kihívásra is megfelelő, elérhető válasszal szolgál manapság. Ez pedig az IP alapú kommunikáció, mely lehetővé teszi ezen rendszerek integrálását egy komplex kommunikációs, informatikai és biztonságtechnikai rendszerbe. Ugyanis a korszerű, VoIP alapú kommunikáció lehetővé teszi a videotelefonálás, az IP alapú biztonságtechnikai videorögzítők az IP kamerák képeinek rögzítését, mindezt a meglévő informatikai hálózaton, rendszerben.

Ennek egyetlen feltétele az IP technológiát használó, VoIP videó kaputelefon alkalmazása. Az ilyen eszközök persze nem a filléres kategóriába tartoznak, de szolgáltatásaik következtében az egyszeri beruházás költségei gyorsan megtérülnek.

 

Az ilyen videó kaputelefon a ma már széleskörűen elterjedt VoIP telefonközpontokhoz mellékállomásként csatlakoztathatók, így bármelyik készüléken fogadható a kaputelefonról érkező hívás, sőt arra alkalmas készüléken, videotelefonon a kaputelefon által szolgáltatott kép is megtekinthető. Ezzel rögtön megoldódik az a probléma, hogy nem csak egy készüléken fogadható a kaputelefonról érkező hívás.

A VoIP telefonközpont szolgáltatásai között jellemzően szerepel az üzenethagyás funkció is, így ha távollétünkben nem tudjuk fogadni a hívást a kaputelefonról, akkor üzenet hagyható. A biztonságtechnikai videórögzítő rendszerünk ugyanakkor képes a videó kaputelefon képét rögzíteni a beérkező híváskor, így a későbbiekben visszakereshető ki, mikor került beengedésre.

Ez a megoldás sok esetben a meglévő informatikai rendszerek hatékonyabb kihasználásával megoldható, így jelentősen kisebb beruházást igényel. Sok esetben elegendő a videó kaputelefon és a VoIP videotelefon készülékek beszerzése

Szolgáltatásaink között megtalálható ezen rendszerek tervezése, telepítés és szükség szerinti fejlesztése. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen bennünket bizalommal.