Tervezés

Az elképzelések megvalósítása a gyakorlatban, akár ki nem mondott módon is, minden esetben valamiféle tervezést igényel.

Ez sok esetben mindössze abból áll, hogy hozzáértő szakember felméri az igényeket, melyek alapján ajánlatot ad azok kielégítéséhez szükséges műszaki tartalom megvalósítására, kivitelezésére.

Azonban míg eljut odáig, hogy az ajánlatban ezeket megfogalmazza, számba kell venni a megoldás lehetséges változatait, melyek a helyszín és az elérendő célok, eredmény függvényében a legjobb és költséghatékony megoldást biztosítják.

Azonban ez sok esetben különleges szakértelmet igényel, nem elegendő az kivitelezésben jártas szakember képzettsége, szaktudása és tapasztalata.

Miért érdemes tervezni?

Ez a helyzet könnyebben előfordulhat, mint gondolnánk. Ugyanis sok esetben látszólag mindössze az adott pillanatban felmerülő igények kielégítése, problémák megoldása a cél.

A tervezőnek viszont az a feladata, hogy előrelátóan, az ügyfél igényeit ismerve olyan megoldást dolgozzon ki, mely kiállja az időpróbáját. Azaz, évek múltával is megbízhatóan működjön, az esetleges bővítéseknek, módosításoknak lehetőségét biztosítsa a megoldás.

Ellenkező esetben 1-2 év távlatában az eredetileg kivitelezett rendszert le kell cserélni, ha nem bővíthető eszközökkel, szolgáltatásokkal. Ilyenkor olcsóbb lett volna a kivitelezői gyakorlat helyett tervezőt bevonni a feladatba, mert jóval kisebb költséggel jár.

Ebben tudunk ügyfeleink segítségére lenni Mérnök Kamarai jogosultságaink birtokában. Valamennyi mérnöki tevékenységünket illetően (telekommunikáció, informatika, vagyonvédelem) kamarai tervezői jogosultsággal rendelkeznek munkatársaink és a kamara szervezésében folyamatosan képzésben vesznek részt.