Blog

Fontos - Iroda nyitvatartása

Kedves ügyfeleink, érdeklődők!

A COVID járvány megjelenése óta irodánkban csak előzetes bejelentkezést követőn tudunk rendelkezésükre állni. A korábbi tájokoztatásoknak megfelelően ezen a jelenlegi helyzet miatt továbbra sem tudunk változtatni.

Kérjük valamelyik elérhetőségünkön vegye fel velünk a kapcsolatot és a közösen egyeztetett időpontban irodánkban rendelkezésére állunk.

Könyvelés, adózás és egyéb tanácsok Webshopoknak

A digitalizálás egyre nagyobb teret nyer, számos cég teszi át működését az online térbe. Logikus kérdés: van különbség egy webshop könyvelése a hagyományos könyvelés között? Mikre kell odafigyelni, és milyen hibákat lehet elkövetni? Íme a válaszunk dióhéjban.

KATA változások összefoglalása

A KATA-sokat érintő várható változásokról az eddig ismertek alapján az alábbiakat tudjuk:

• Az új KATÁ-ban 2022. 09. 01-től csak és kizárólag olyan egyéni vállalkozó maradhat, aki csak és kizárólag főállású.

Júliustól emelkedik a cégautóadó

Cégautóadót kell fizetni azok után a személygépkocsik után, amelyek nem magánszemély tulajdonában állnak, vagy magánszemély tulajdonában állnak, de a személygépkocsik után költséget, értékcsökkenési leírást számoltak el.

A kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendeletében foglaltak szerint döntött az államháztartást javító különadókról.

GDPR – másképpen…

Az Uniós rendelettől visszhangzik minden manapság, sőt már egy jó ideje. Közben a lényeg elsikkad… Egyszerűen nem jön át a médián az egész jelentősége.

Érintett vagyok? - GDPR

Kivételesen helyénvalónak tűnik visszakérdezni: Ki kérdezi? No, nem azért, mert vannak kivételek, akikre nem vonatkozik, hanem, hogy a második, „hogyan” kérdésre válaszolni tudjunk…

Ugyanis mindenki, legyen az természetes vagy jogi személy (vállalkozás), akár állami szervezet, egyaránt érintett, de nem mindegy milyen pozícióból.

Oldalak