Segíthet a bérszámfejtő?

A bérszámfejtés sokrétű tevékenység. Minden ide tartozik, ami bérrel, munkaviszonnyal kapcsolatos. Így többek között az alkalmazottak beléptetése, bejelentése, kiléptetése. A bérszámfejtés, bérfizetési bizonylatok előállítása. A fizetendő járulékok kiszámítása, a járulékbevallások rendszeres beadása. Különböző adatszolgáltatások teljesítése, nyilvántartások vezetése...

A bérszámfejtés és a munkavállalókkal kapcsolatos tevékenységek sokrétűségét bizonyítja, hogy az ügyfelek sok esetben a könyvelő (bérszámfejtő) segítségét várják akkor is, amikor inkább jogász segítségére lenne szükség.

A címbeli kérdésre a válaszunk: igen.

Ugyanis képesítésünk birtokában ezen kérdések jelentős részére szakszerű és gyors választ tudunk adni. Azonban, ha a probléma megoldása igényli, akkor partnereink körében megtalálható a munkajogi kérdésekben is járatos ügyvéd, aki szívesen áll ügyfeleink rendelkezésére.

A bérek egy vállalkozás költségei között jelentős kiadást jelentenek. Ennek optimalizálása, hatékonyabb felhasználása minden vállalkozás alapvető érdeke. Természetesen ez kényes feladat, mivel a munkavállalók jogos érdekei nem sérülhetnek, ellenkező esetben jogszerűen fordulhatnak munkaügyi bírósághoz.

DiaKont részéről a munkavállalók foglalkoztatása, béren kívüli juttatásai vonatkozásában hasznos információkkal és megoldásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére.