Építési terület és videokamera?

Egy építési terület minden esetben veszélyes üzem. A munkabiztonsági szabályok, előírások betartása mellett is előfordulhatnak és elő is fordulnak balesetek, melyek kiváltó okát utólag nagyon nehéz tiszázni.

Egyesek számára csábító lehet az építési területen tárolt nagy mennyiségű építőanyag, gép, berendezés és szerszámok látszólag őrizet nélküli tárolása.

Őszintén, egy éjjeliőr egymagában elegendő a terület és az ott tárolt javak folyamatos őrzésére, védelmére?

Nem valószínű, így aztán sok problémát okozhat az anyagok, szerszámok „eltünedezése”.

Ma már láthatunk példákat arra, hogy kamerák felszerelésével próbálják az illetékteleneket távoltartani, a baleseteket megelőzni és az építési területet őrizni. Azonban ezek sokszor nem kellően hatákonyak. Működésüket beolyásolja a tápellátás, mely ismerjük be, egy építési területen sokszor még a munkavégzésre is hatással lehet. Sőt, az általánosan alkalmazott kamerák esetében szükség van azok megfelelő kábelezésére is, mely sokszor akadályt képez a munkavégzés során.

Megoldható ez hatékonyabban, egyszerűbben is?

Hogyne. Először is érdmes vezeték-nélküli kamerákat alkalmazni, ezáltal elkerülhető, hogy a kamerák kábalei az anyagmozgatás, munkavégzés során útban legyenek. Ilyenek a professzionális WiFi kamerák, melyek a videórögzítőhöz rádióhullámok útján továbbítják a képet.

Azonban ezzel még nem oldottunk meg mindent, hiszen egy kamerának tápfeszültségre is szüksége van. Ez is megoldható, ha olyan megoldást választunk a tápellátáshoz, mely egyrészt a vezetékezést kiváltja és biztosítja a helyszín tápellátási problémái ellenére a kamerák folyamatos működését. Erre a célra elérhető áron beszerezhetők napelemes áramforrások, melyekre egy vagy több kamera is csatlakoztatható. Megfelelő méretezés mellett napi 24 órában, beleértve az éjszakai viszonyokat is, képesek tápellátást szolgáltatni a kameráknak.

Ilyen megoldásokat ajánlhatunk ügyfeleink részére, akár az ismert CAMIBOX termékeit, megoldásait, akár az egyedi saját magunk által kivitelezett megoldásokat is.