Asterisk, a VoIP lelke

Mindenki telefonál, de ma már inkább mobiltelefont használunk, azonban alközponti megoldásokra manapság is szükség van. Az alábbiakban bemutatunk egy hatékony és sokoldalú ingyenes programot, mellyel a meglévő, hagyományos alközponti rendszerünket tudjuk tudjuk kiváltani.

Az Asterisk egy teljes telefonközpont (PBX) szoftver, mely biztosítja mindazokat a funkciókat, amiket elvárunk egy alközponttól, sőt még többet is. A szoftvert 1999-ben Mark Spencer (Digium) készítette. Lehetővé teszi a csatlakoztatott telefonoknak, hogy hívjanak egy másik telefont és csatlakozzanak más telefonszolgáltatásokhoz, mint például a nyilvános kapcsolt telefonhálózat (PSTN) és a Voice over Internet Protocol (VoIP) szolgáltatásaihoz. Linuxon, BSD-én és az OS X-en futtatható, de létezik Windows verziója is.

Az Asterisk VoIP protokollokat tud használni és együtt működik szinte minden szabványos telefonberendezéssel, viszonylag olcsó hardvert használva. A szoftver mérete oly kicsi, hogy képes beágyazott környezetben, mint pl. egy router is futni.

Az Asterisk többek között hangposta, konferencia hívást, automata hangbemondásos menüt (IVR), hívásvárakoztatást, videóhívás szolgáltatást nyújt.. Támogatja a Voice over IP protokollt, beleértve a Session Initiation Protocol (SIP), a Media Gateway Control Protocol (MGCP) és a H.323-at (mint kliens és átjáró). Képes együttműködni a legtöbb SIP telefonnal és átjáróként működik az IP-telefonok és a PSTN között. Az Inter-Asterisk eXchange (IAX2) protokoll biztosítja a hatékony hívásokat az Asterisk alközpontok között, illetve a VoIP szolgáltatók felé, amennyiben támogatják azt.

Voice-over-IP (VoIP) használatához az Asterisk nem igényel külön hardvert. Egy (vagy több) VoIP szolgáltatót lehet igénybe venni a kimenő és/vagy bejövő hívások céljára, egymástól függetlenül lehet kezelni a kimenő és bejövő hívásokat teljesen különböző VoIP és/vagy a hagyományos távközlési szolgáltatók igénybe vételével.

Amellett, hogy támogatja a VoIP protokollokat, az Asterisk támogat sok hagyományos áramköri kapcsolási protokollt, mint pl. az ISDN. Ehhez szükséges megfelelő hardver interfész kártya, mely támogatja az ilyen protokollokat. Minden protokoll megköveteli a programokhoz a megfelelő modulok telepítését. Ezekkel a funkciókkal jelentősen bővülnek az Asterisk kommunikációs lehetőségei.

A digitális és analóg telefonberendezések összekapcsolásához az Asterisk támogatja több gyártó hardver eszközeit, elsősorban az Asterisk támogatója, a Digium által gyártott valamennyi hardvert. A Digium rendelkezik az ISDN PRI vonalak és a csatornák összekapcsolására egy-és négy portos T1 és E1 interfésszel. Ezen kívül, egy négy portos analóg FXO és FXS kártya is kapható, mely népszerű a kis felhasználók körében. Más gyártók kártyáit is lehet használni BRI (ISDN2) csatlakozáshoz, vagy négy és nyolc portos BRI kártyákat, mint a CAPI kompatibilis vagy HFC chipset kártyák.

Növeli hatékonyságunkat és csökkenti költségeinket, hogy egységes informatikai hálózatot használhatunk VoIP és adatátviteli célra, nincs szükség külön a telefon számára kiépített hálózatra. Integrálhatjuk az okos mobiltelefonokat az alközponti VoIP rendszerünkbe, mint mellékállomást, így funkcionálisabbá és költséghatékonyabbá válhat a rendszerünk.

Az Asterisk népszerűsége, a szabadon felhasználható, nyílt forráskódú licenc következtében folyamatosan növekszik világszerte. Így természetes módon elkészültek a különböző nyelvi modulok (fordítások, hangok), melyek elérhetőek magyar nyelven is.

Szolgáltatásaink között megtalálható ezen rendszerek tervezése, telepítés és szükség szerinti fejlesztése. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen bennünket bizalommal.